Gevulde aubergines (avond)
Zin in een lekkere en vooral voedzame maaltijd? Dan moet je deze gevulde aubergines proberen. Weinig voorbereidingstijd en terwijl de aubergines in de oven staan, kun jij andere dingen doen. Ideaal! Lekker om te serveren met zilvervliesrijst, aardappelen of couscous. Eet smakelijk!
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
Ingrediënten
- 2 stuks Aubergine
- 2 el Olijfolie
- 300 gram Mager rundergehakt
- 2 el Knoflookpoeder
- 1 el Kaneel
- 140 gram Tomatenpuree
- 250 gram Cherrytomaatjes
- 75 gram Feta
- 1 handje Peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines door de midden en snij kruislings in het vruchtvlees. Bestrooi deze met olijfolie en doe ze in de oven voor 30 minuten.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul, voeg de knoflook, kaneel en tomatenpuree toe en roer dit goed door.
- Haal de aubergine uit de oven en lepel ze uit. Doe het vruchtvlees bij het gehakt en meng dit goed.
- Vul de aubergines met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal.
- Verkruimel de feta over de aubergines en doe de ovenschaal in de oven voor 10 minuten.
- Bestrooi met de peterselie.
Eet smakelijk!
- 540 kilocalorieën per portie
- 31 gram eiwitten
- 25 gram koolhydraten
- 32 gram vetten