Healthy Meal *7
Spinaziesalade met avocado
5 minuten voorbereiding
10 minuten kooktijd
Lunch
2 porties
421 kilocalorieën per portie
20 gram eiwitten
23 gram koolhydraten
25 gram vetten
Spinazie, avocado en aardbeien.. Het klinkt niet als de meest logische combinatie. Toch zorgt deze verrassende combinatie voor een heerlijk frisse en zomerse salade. Perfect voor de zonnige dagen!
Benodigdheden
Oven
Ingrediënten
4 sneetjes Brood
1 teen Knoflook
300 gram babyspinazie
400 gram Aardbeien
1 Avocado
1 bolletje Mozzarella light
6 plakjes serranoham
50 gram Walnoten
4 theelepels Balsamico-azijn
Bereidingswijze
Stap 1: Verhit de oven op 180 graden en rooster de broodjes warm en krokant.
Stap 2: Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in kwarten. Halveer de avocado en snij deze in blokjes. Verdeel de mozzarella in kleine blokjes.
Stap 3: Verdeel de babyspinazie over 2 borden. Verdeel de aardbeien, avocado, mozzarella over de spinazie. Trek de serranoham in stukjes en verdeel over de borden.
Stap 4: Garneer met de walnoten en balsamicoazijn. Haal de broodjes uit de oven, wrijf de knoflook over de broodjes en serveer met de salade.