Bloemkool bonen salade (avond)
Bij een typisch Nederlands VGA’tje ligt er vaak bloemkool op je bord. Sinds ik zelf de touwtjes (en kookgerei) in handen heb is een VGA’tje en daarmee de bloemkool minder vaak ingrediënt van het recept. Tijd om daar verandering in te brengen, want bloemkool is onze eigen Hollandse superfood! En wel met een bloemkool salade. Super snel en makkelijk. Je hoeft de bloemkool niet eens te koken.
Benodigdheden
Kom
Ingrediënten
350 gram Bloemkool
1 Rode paprika
1 tl Korianderpoeder
1 tl Basilicum
15 gram Verse munt
200 gram cannellini bonen
200 gram Kikkererwten
100 gram Witte kaas
20 ml Olijfolie
snufje Peper en Zout
Bereidingswijze
Stap 1. Snijd de groenten, witte kaas en de blaadjes van de munt in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.
Stap 2. Lek de bonen uit en voeg ze samen met de olijfolie en de overige kruiden toe aan het mengsel.
Stap 3. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer het mengsel goed door.
Eet smakelijk!
2 porties
507 kilocalorieën per portie
28 gram eiwitten
28 gram koolhydraten
27 gram vetten