Bloemkool bonen salade (avond)

Bij een typisch Nederlands VGA’tje ligt er vaak bloemkool op je bord. Sinds ik zelf de touwtjes (en kookgerei) in handen heb is een VGA’tje en daarmee de bloemkool minder vaak ingrediënt van het recept. Tijd om daar verandering in te brengen, want bloemkool is onze eigen Hollandse superfood! En wel met een bloemkool salade. Super snel en makkelijk. Je hoeft de bloemkool niet eens te koken.

 

Benodigdheden

Kom

 

Ingrediënten

350 gram Bloemkool

1 Rode paprika

1 tl Korianderpoeder

1 tl Basilicum

15 gram Verse munt

200 gram cannellini bonen

200 gram Kikkererwten

100 gram Witte kaas

20 ml Olijfolie

snufje Peper en Zout

 

Bereidingswijze

Stap 1. Snijd de groenten, witte kaas en de blaadjes van de munt in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.

Stap 2. Lek de bonen uit en voeg ze samen met de olijfolie en de overige kruiden toe aan het mengsel.

Stap 3. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer het mengsel goed door.

Eet smakelijk!

 

2 porties

507 kilocalorieën per portie

28 gram eiwitten

28 gram koolhydraten

27 gram vetten