Chili Con Carne (avond)

Chili con carne is rijk aan eiwitten en koolhydraten. Kortom een perfecte post workout maaltijd na een zware training. Kies voor de zelfgemaakt chili con carne, gezonder en lekkerder dan kruidenmix uit een pakje.

 
Ingrediënten

2 Uien
2 Rode paprika
250 gram Mager rundergehakt
2 blikken (600 gram uitlekgewicht) Kidneybonen
1 blik (zonder zout) Tomatenblokjes
1 el Olijfolie
1 teentje Knoflook
1 tl Komijnpoeder
1 tl Paprikapoeder
1 tl Speculaaskruiden
1 blikje (300 gram) mais
 
Bereidingswijze
Stap 1. Snijd de paprika ik kleine blokjes en de ui in kleine snippers.
Stap 2. Fruit de ui in de olijfolie en pers het teentje knoflook er boven uit.
Stap 3. Voeg de komijn, de parikapoeder en de speculaaskruiden toe en bak het kort mee. Voeg hierna het gehakt toe en bak dit rul.
Stap 4. Voeg de blokjes paprika en mais toe en bak deze kort mee.
Stap 5. Lek de kidneybonen uit en voeg ze samen met de tomatenblokjes toe aan de pan. Laat het 12 minuten staan met de deksel op de pan. Breng op het laatst op smaak met de chilipoeder.

4 porties
425 kilocalorieën per portie
33 gram eiwitten
36 gram koolhydraten
15 gram vetten