Dikke Pompoensoep

Dikke pompoensoep

10 minuten voorbereiding
10 minuten kooktijd
Lunch
4 portie(s)

 
Benodigdheden

Staafmixer
 

Ingrediënten

2 kleine (biologische) Pompoen
4 grote Uien
2 teentjes Knoflook
1 dikke centimeter Verse Gember
2 Bouillonblokje(s)
1 eetlepel Olijfolie
klein beetje Zwarte peper
snufje Zout

 
Bereidingswijze

Stap 1. Was de beide pompoenen aan de buitenkant goed met een schoon schuursponsje. De schil eet je gewoon op, dus deze moet goed schoon zijn. Snijd hem vervolgens doormidden en ontdoe de pompoenen van hun draderige kern. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukjes. Snijd de uien ondertussen in fijne parten en de knoflookteentjes in kleine stukjes. Schil het stukje gember.
Stap 2. Bak de ui, knoflook gember eerst in de olie voordat je kookt.
Stap 3. Breng een liter water aan de kook, samen met de beide bouillonblokjes.
Stap 4. Zodra het water kookt, kunnen de groentes worden toegevoegd, laat de soep dan opnieuw aan de kook komen. Draai het vuur vervolgens lager en laat op middelhoog vuur rustig door pruttelen en voeg wat zwarte peper naar smaak toe. Laat de soep in ± 10 tot 12 minuten gaar koken, totdat je met een vork heel gemakkelijk door de pompoen heen glijdt.
Stap 5. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde, dikke soep. Je kunt er ook wat grove stukken in laten als je dat lekker vindt. Voeg eventueel wat extra zwarte peper of (biologische) kruidenmengeling toe!

Decoreer een mooi web! succes Picasso!
 
261 kilocalorieën per portie
12 gram eiwitten
30,2 gram koolhydraten
11,5 gram vetten

Bron: fit.nl

Delen: