Dikke Pompoensoep
Dikke pompoensoep
10 minuten voorbereiding10 minuten kooktijd
Lunch
4 portie(s)
Benodigdheden
Ingrediënten
2 kleine (biologische) Pompoen4 grote Uien
2 teentjes Knoflook
1 dikke centimeter Verse Gember
2 Bouillonblokje(s)
1 eetlepel Olijfolie
klein beetje Zwarte peper
snufje Zout
Bereidingswijze
Stap 2. Bak de ui, knoflook gember eerst in de olie voordat je kookt.
Stap 3. Breng een liter water aan de kook, samen met de beide bouillonblokjes.
Stap 4. Zodra het water kookt, kunnen de groentes worden toegevoegd, laat de soep dan opnieuw aan de kook komen. Draai het vuur vervolgens lager en laat op middelhoog vuur rustig door pruttelen en voeg wat zwarte peper naar smaak toe. Laat de soep in ± 10 tot 12 minuten gaar koken, totdat je met een vork heel gemakkelijk door de pompoen heen glijdt.
Stap 5. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde, dikke soep. Je kunt er ook wat grove stukken in laten als je dat lekker vindt. Voeg eventueel wat extra zwarte peper of (biologische) kruidenmengeling toe!
Decoreer een mooi web! succes Picasso!
261 kilocalorieën per portie
12 gram eiwitten
30,2 gram koolhydraten
11,5 gram vetten
Bron: fit.nl