Ei Muffins (ontbijt)
Bij muffins denk je niet zo snel aan ei. En al helemaal niet aan een koolhydraatarm tussendoortje. Daar breng ik met deze gezonde ei-muffins verandering in! Een heerlijk tussendoortje en een perfecte snack om te bereiden voor je meal prep en mee te nemen onderweg.
Benodigdheden
Oven
Muffinvorm
Ingrediënten
4 Eieren
scheutje room (light)
1 Rode paprika
4 Plakjes kipfilet
20 gram Feta
1 Avocado
30 gram Geraspte kaas
2 tl Bakpoeder
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de muffinvorm in met olie of boter. Dit is niet nodig wanneer je cupcake-vormpjes van papier gebruikt.
Stap 2. Snijd vervolgens de paprika en kalkoen in stukjes en avocado in plakjes. Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vormpjes.
Stap 3. Klop de eieren met een scheutje room en het bakpoeder. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en voeg de paprika en gesneden kipfilet plakjes toe. Verdeel het geheel over de muffin-vormpjes. Vul de vormpjes voor 3/4de. Bak de muffins in 20 minuten af in de oven.
Stap 4. Verkruimel de feta over de muffins en serveer met de avocado.
10 minuten voorbereiding
20 minuten kooktijd
4 porties
218 kilocalorieën per portie
13 gram eiwitten
4 gram koolhydraten
16 gram vetten