Ei Muffins (ontbijt)

 

Bij muffins denk je niet zo snel aan ei. En al helemaal niet aan een koolhydraatarm tussendoortje. Daar breng ik met deze gezonde ei-muffins verandering in! Een heerlijk tussendoortje en een perfecte snack om te bereiden voor je meal prep en mee te nemen onderweg.
 

Benodigdheden

Oven

Muffinvorm
 

Ingrediënten

4 Eieren

scheutje room (light)

1 Rode paprika

4 Plakjes kipfilet

20 gram Feta

1 Avocado

30 gram Geraspte kaas

2 tl Bakpoeder

 

Bereidingswijze
 

Stap 1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de muffinvorm in met olie of boter. Dit is niet nodig wanneer je cupcake-vormpjes van papier gebruikt.

Stap 2. Snijd vervolgens de paprika en kalkoen in stukjes en avocado in plakjes. Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vormpjes.

Stap 3. Klop de eieren met een scheutje room en het bakpoeder. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en voeg de paprika en gesneden kipfilet plakjes toe. Verdeel het geheel over de muffin-vormpjes. Vul de vormpjes voor 3/4de. Bak de muffins in 20 minuten af in de oven.

Stap 4. Verkruimel de feta over de muffins en serveer met de avocado.

 

10 minuten voorbereiding

20 minuten kooktijd
 

4 porties

218 kilocalorieën per portie

13 gram eiwitten

4 gram koolhydraten

16 gram vetten