Frisse couscous salade (lunch)
Zin in een stevige lunch of een makkelijke avondmaaltijd? Probeer dan deze goed gevulde couscous salade. De salade is snel en makkelijk te maken en je kunt lekker variëren met de ingrediënten, zodat je er een eigen twist aan kunt geven. Vervang bijvoorbeeld de kipreepjes en feta eens door tonijn en maïs!
Benodigdheden
- Kom
Ingrediënten
- 200 gram Volkoren couscous
- 150 ml Kokend water
- 1/2 Komkommer
- 1 Rode paprika
- 200 gram Kipreepjes
- 200 gram Feta
- 100 gram Ongezouten noten
- 200 gram Cherrytomaatjes
- 50 gram Rucola
- Naar smaak Verse munt
- Theelepel Olijfolie
Bereidingswijze
- Doe de couscous in een kom en giet het kokende water er op;
- Laat dit 5 minuten wellen en snijd ondertussen de tomaatjes, komkommer en paprika in stukjes;
- Schenk een theelepeltje olijfolie over de couscous;
- Voeg de komkommer, tomaatjes, paprika, kipreepjes, feta, notenmix en rucola toe aan de couscous;
- Snijd de muntblaadjes fijn en voeg dit naar smaak toe aan je salade!
-
Eet smakelijk!
4 porties
591 kilocalorieën per portie
31 gram eiwitten
38 gram koolhydraten
29 gram vetten