Gezonde Tussendoortje 0 - 99 kcal

Deze complete lijst met gezonde tussendoortjes is precies waar je naar op zoek bent. De gezonde tussendoortjes zijn makkelijk, snel, en vaak al kant-en-klaar. Ideaal voor op je werk, voor onderweg of gewoon voor thuis.
 
Deze handige lijst met gezonde snacks is ingedeeld op de hoeveelheid calorieën.
 
Hoeveel calorieën een tussendoortje ook bevat, alle tussendoortjes in deze lijst zijn gezond. Ze bevatten veel gezonde voedingsstoffen en houden je lang verzadigd tot de volgende maaltijd. Bij ieder tussendoortje lees je waarom deze gezond is, en hoeveel calorieën deze bevat.
 
Tip voor onderweg of naar je werk: Neem een mesje, lepeltje en boterhamzakje mee in je tas. Zo ben je altijd voorbereid en kun je ieder tussendoortje uit deze lijst kiezen. Ook op reis of op je werk.
 
Wat zijn gezonde tussendoortjes?
 
Gezonde snacks hebben een hoge voedingswaarde. Gezonde snacks hebben dus geen “lege calorieën” zoals koekjes, ontbijtkoek, chips of repen dit wel hebben.
 
Gezonde snacks zijn rijk aan vitamines, mineralen, vezels, phytonutriënten en gezonde vetten. Hierdoor bieden gezonde snacks (ten opzichte van ongezonde snacks) je de volgende voordelen:
 
-Verkleinen de kans op hartziektes
-Geven je een voldaan en verzadigd gevoel
-Bevorderen de stoelgang
-Verlagen het slechte cholesterol
-Helpen je om af te vallen en buikvet te verbranden
-Beschermen je tegen fatale ziektes
-Remmen het verouderingsproces
-Verhogen het lichaamsvermogen om energie te produceren
-Houden het brein scherp
 
Met deze indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen wil ik je laten zien hoe krachtig gezonde voeding is. Het lichaam kan zichzelf genezen van ziektes als je voor een langere tijd de juiste voeding eet.
 
Vermijd daarom snacks met een lage voedingswaarde, veel suiker of schadelijke zoetstoffen zoals aspartaam (E951), acesulfaam-K (E950), glucose-fructosestroop en fructose uit vruchtensappen uit pak.
 
Gezonde tussendoortjes met 0 – 99 calorieën
 
Bonduelle blikje snijbonen 23 kcal per portie
Een klein blikje snijbonen van Bonduelle vormt een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitaminen en vezels, dat je helpt om gezond af te vallen. Een blikje snijbonen bevat 23 calorieën.
 
Een blikje snijbonen is koolhydraatarm!
 
Radijsjes 25 kcal per portie
Radijsjes zitten bomvol vitamines en mineralen, waaronder kalium en calcium. Zo houd je je bloedvaten én je botten gezond. Eet niet te veel radijsjes, want dit kan je een opgeblazen gevoel geven. Eet bijvoorbeeld een bakje radijsjes en een kleine portie fruit als tussendoortje. Een portie radijsjes van 125 gram bevat 25 calorieën.
Radijsjes zijn koolhydraatarm!
 
Komkommer 26 kcal per portie
Komkommer bestaat voor 98% uit water. Komkommer mag je onbeperkt eten, omdat het zo weinig calorieën bevat. Eet gerust een hele als tussendoortje, of een halve met eventueel een extra tussendoortje erbij. Een halve komkommer bevat 26 calorieën.
 
Komkommers zijn koolhydraatarm!
 
Augurken 27 kcal per portie
Augurken zijn kleine komkommers en bevatten dus weinig calorieën. Eet gerust 5 hele augurken als tussendoortje, of combineer met een andere snackgroente om langer verzadigd te zijn. Een portie van 5 augurken bevat 27 calorieën.
 
Augurken zijn koolhydraatarm!
 
Bonduelle blikje sperziebonen 29 kcal per portie
Een klein blikje sperziebonen van Bonduelle vormt een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines en vezels, dat je helpt om gezond af te vallen. Een blikje sperziebonen bevat 29 calorieën.
 
Een blikje sperziebonen is koolhydraatarm!
 
Snackkomkommer 33 kcal per portie
Komkommers bevatten zo weinig calorieën dat je ook van deze kleintjes onbeperkt kunt snacken. Snackkomkommers zijn in de supermarkt verkrijgbaar in een emmertje, en op de markt kun je ze vaak los kopen. Ze bevatten zeer weinig calorieën, dus kies nog een tussendoortje erbij als je hongergevoelens langer buiten de deur wilt houden. Een half emmertje snackkomkommers (5 stuks) bevat 33 calorieën.
 
Snackkomkommer is koolhydraatarm!
 
Bakje rauwkost 38 kcal per portie
Rauwkost kun je in bijna iedere supermarkt wel in een klein zakje of bakje vinden. Het bevat heel weinig calorieën en veel vitamines en vezels. Met een paar eetlepels magere kwark en een snuf peper en zout maak je van een kant-en-klaar zakje rauwkost een gezond en lekker tussendoortje. Een zakje rauwkost bevat 38 calorieën.
 
Rauwkost is koolhydraatarm!
 
Abrikozen 44 kcal per portie
Abrikozen bevatten ijzer, waarmee je futloosheid en bloedarmoede voorkomt. Een portie van 5 abrikozen bevat 44 calorieën.
 
Mandarijntjes 45 kcal per portie
De geur van mandarijnen verlaagt je stresshormoon. Laat dus de hele trein meegenieten en pel een mandarijn! Een portie van 3 mandarijntjes bevat 45 calorieën.
 
Bakje frambozen 47 kcal per portie
Van al het fruit bevatten frambozen de minste koolhydraten per 100 gram. Daarentegen bevatten ze een geweldige hoeveelheid antioxidanten die je beschermen tegen veroudering.  Een bakje frambozen van 125 gram bevat 47 calorieën.

Bonduelle blikje worteltjes 47 kcal per portie
Een klein blikje worteltjes van Bonduelle vormt een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines en vezels, dat je helpt om gezond af te vallen. Een blikje worteltjes bevat 47 calorieën.
 
Een blikje worteltjes is koolhydraatarm!
 
Bonduelle blikje spruitjes 49 kcal per portie
Een klein blikje spruitjes van Bonduelle vormt een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines en vezels, dat je helpt om gezond af te vallen. Een blikje spruitjes bevat 49 calorieën.
 
Een blikje spruitjes is koolhydraatarm!
 
Bakje bramen 50 kcal per portie
De kleurstof die bramen hun zwarte uiterlijk geven vertragen de groei van kankercellen. In de herfst zijn bramen het lekkerst, want dan zijn ze in het seizoen. Een bakje bramen van 125 gram bevat 50 calorieën.
 
Worteltjes 50 kcal per portie
Wortels zitten vol bètacaroteen, dat je lichaam omzet in vitamine A. Dit beschermt je huid tegen UV-straling, en dus tegen huidkanker. De stationssupermarkt verkoopt vaak wortelreepjes met hummus: een heerlijk en handig tussendoortje! Een portie van 2 grote wortels bevat 50 calorieën.
 
Kokoswater 54 kcal per portie
Kokoswater is het enige vruchtensap dat je mag drinken als je wilt afvallen. Het is zeer laag in calorieën, maar zit bomvol vitamines, mineralen en elektrolyten die je lichaam hydrateren. Koop alleen puur kokoswater, zonder toegevoegde suikers of vruchtensap. Je kunt kokoswater in handige portiepakjes kopen bij vrijwel iedere supermarkt. Een groot glas kokoswater bevat 54 calorieën.
 
Aardbeien 58 kcal per portie
Tip: Een doos aardbeien bevat 400 à 500 gram. Dit zijn twee porties: één voor de heenweg en één voor de terugweg. Een portie aardbeien van 200 gram bevat 58 calorieën
 
Nectarine 60 kcal per portie
De nectarine is het gladde broertje van de perzik en bevat nagenoeg dezelfde vitamines en mineralen. Nectarines bevatten weinig koolhydraten. Een portie van 2 nectarines bevat 60 calorieën.
 
Snackpaprika 63 kcal per portie
Meestal zijn snackpaprika’s oranje: een geweldige mix van de zoete gele paprika en het rode vitamine C-bommetje. Ook deze kun je bij de supermarkt in handige emmertjes krijgen. Een half emmertje snackpaprika’s bevat 63 calorieën.
 
Snackpaprika is koolhydraatarm!
 
Activia Naturel 63 kcal per portie
De meeste portieverpakkingen yoghurtjes in het koelschap van de supermarkt bevatten toegevoegde suikers of zoetstoffen. Maar Activia Naturel is een gezond, suikervrij zuiveltussendoortje. Een bakje Activia Naturel bevat 63 calorieën.
 
Activia Naturel is koolhydraatarm!
 
Perzik 65 kcal per portie
Wist je dat de perzik één van de meest koolhydraatarme fruitsoorten is? Dat geldt ook voor wilde perziken. Een portie van 2 perziken bevat 65 calorieën.
 
Bakje blauwe bessen 65 kcal per portie
Blauwe bessen verlagen je bloedsuikerspiegel en stimuleren de vetverbranding. Bij de AH to  go verkopen ze kleine emmertjes blauwe bessen: ideaal voor onderweg! Een klein bakje blauwe bessen van 125 gram bevat 65 calorieën.
 
Bonduelle blikje gehakte spinazie 67 kcal per portie
Een klein blikje spinazie van Bonduelle vormt een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines en vezels, dat je helpt om gezond af te vallen. Een blikje gehakte spinazie bevat 67 calorieën.
 
Een blikje spinazie is koolhydraatarm!
 
Kersen 69 kcal per portie
Kersen bevatten melatonine, dat je helpt om beter te kunnen slapen. Een schaaltje kersen van 125 gram bevat 69 calorieën.
 
Tomatensap 69 kcal per portie
Over het algemeen is het beter om geen calorierijke dranken te drinken. Je kunt ongemerkt veel calorieën binnenkrijgen en toch maar niet vol raken. Tomatensap is anders. In tegenstelling tot vruchtensap bevat deze groentesap weinig suiker, en is het dikker van structuur. Hierdoor zit je langer vol. Een groot glas tomatensap bevat 69 calorieën.
 
Tomatensap is koolhydraatarm!
 
Kiwi 70 kcal per portie
Kiwi’s zijn vitamine C-bommetjes. Eén gele kiwi bevat net zoveel vitamine C als 3 citroenen. Je kunt kiwi’s met huid en haar opeten. De schil bevat veel vezels. Was ze wel goed van tevoren. Een portie van 2 kiwi’s bevat 70 calorieën.
 
Pruimen 70 kcal per portie
De paarse kleur van pruimen verraadt dat pruimen één van de fruitsoorten zijn die de meeste antioxidanten bevatten. Deze beschermen je tegen huidveroudering, kanker en hart- en vaatziekten. Een portie van 4 pruimen bevat 70 calorieën.
 
Paprika 74 kcal per portie
Eén rode paprika bevat maar liefst 4x zoveel vitamine C als een sinaasappel. Alleen de rozenbottel verslaat de paprika in deze vitaminewedloop. Snijd de paprika in reepjes en je hebt een gezond tussendoortje. Een portie van 2 paprika’s bevat 74 calorieën.
 
Paprika is koolhydraatarm!
 
Bakje gemengde zeevruchten 74 kcal per portie
Naast de garnalen in de supermarkt vind je vaak ook bakjes gemengde zeevruchten. Hier zitten mosselen, garnalen, inktvis en andere schelpdiertjes in. Hierdoor krijg je van iedere soort weer andere voedingsstoffen mee. Een feestelijke variatie op het schaaltje olijven bij de borrel. Een bakje gemengde zeevruchten bevat 74 calorieën.
 
Zeevruchten zijn koolhydraatarm!

Cherrytomaatjes 75 kcal per portie
Cherry- en snoeptomaatjes bevatten twee keer zoveel antioxidanten als grote tomaten. Dit komt doordat ze relatief meer ‘schil’ hebben. Je mag een heel bakje cherrytomaatjes als tussendoortje. Een bakje cherrytomaten van 250 gram bevat 75 calorieën.
 
Cherrytomaatjes zijn koolhydraatarm!
 
Snacktomaatjes 75 kcal per portie
Deze kun je bij de supermarkt in handige emmertjes krijgen. Eén emmertje bevat twee porties: een half emmertje voor de heenreis en een half emmertje voor de terugreis (of als ochtend- en middagtussendoortje). Een half emmertje snacktomaatjes bevat 75 calorieën.
 
Snacktomaatjes zijn koolhydraatarm!
 
Meloen 75 kcal per portie
Meloen bevat slechts 30 kcal per 100 gram. Je kunt daarom gerust een kwart tot een halve meloen eten als tussendoortje. Een kwart meloen bevat 75 calorieën.
 
Rijstwafel 75 kcal per portie
Rijstwafels zijn ideaal ter vervanging van brood, omdat ze zo licht zijn. Rijstwafels van zilvervliesrijst zijn een vullende, maar lichte snack. Met avocado, kipfilet en cherrytomaatjes maak je er een gezond tussendoortje van met weinig koolhydraten. Drie rijstwafels bevatten 75 calorieën.
 
Watermeloen 77 kcal per portie
Ook watermeloen bevat weinig calorieën, en is de ideale dorstlesser in de zomer. Watermeloen bestaat voor 95% uit water en bevat veel bètacaroteen: een sterke antioxidant die je beschermt tegen kanker. Een grote schijf watermeloen bevat 77 calorieën.
 
Appel 79 kcal per portie
Appels bevatten erg veel pectine: een oplosbare vezel die je spijsvertering soepel houdt en zo een opgeblazen gevoel voorkomt. Schil je appel daarom niet! Koop het liefst biologische appels, vooral als je ‘m niet kunt afspoelen. Niet-biologische appels bevatten veel pesticiden. Een middelgrote appel bevat 79 calorieën.
 
Peer 79 kcal per portie
Een rijpe peer is een geweldige dorstlesser op een zomerdag, en bevat bovendien veel foliumzuur (vitamine B11). Een middelgrote peer bevat 79 calorieën.
 
Olijven 80 kcal per portie
Olijven bevatten veel gezonde vetten en nauwelijks koolhydraten. Dit maakt ze prima geschikt voor in een koolhydraatarm dieet. De gezonde vetten stimuleren de vetverbranding en werken ontstekingsremmend. Je kunt een klein blikje kopen als tussendoortje, maar ook twee porties uit één grotere pot halen. Een portie olijven van 60 gram bevat 80 calorieën.
 
Olijven zijn koolhydraatarm!
 
Bakje garnalen 80 kcal per portie
Garnalen zijn rijk aan B-vitaminen en zink. Met name zink is een belangrijk mineraal dat je lichaam nodig heeft om nieuwe cellen aan te maken. In de supermarkt vind je garnalen in bakjes van 100 gram: de ideale portieverpakking. Met een eetlepel Griekse yoghurt en een snuf peper en zout maak je er een gezonde garnalencocktail van. Een bakje garnalen bevat 80 calorieën.
 
Garnalen zijn koolhydraatarm!
 
Bakje rivierkreeftjes 82 kcal per portie
Rivierkreeftjes en andere schaal- en schelpdieren bevatten ‘goed’ HDL-cholesterol, dat het slechte LDL-cholesterol in je lichaam verlaagt. Dit maakt rivierkreeftjes een wondermiddel voor je hart en je bloedvaten. Met een beetje citroensap en een snuf peper en zout maak je een verrassend lekkere middagsnack. Een portie van 100 gram rivierkreeftjes bevat 82 calorieën.
 
Rivierkreeftjes zijn koolhydraatarm!
 
Gekookt ei 83 kcal per portie
Eieren zitten bomvol eiwitten, zijn koolhydraatarm en verlagen het LDL-cholesterol in je bloed. Je kunt gekookte eieren onder andere bij AH to go winkels op het station kopen. Hier zit al een zakje peper en zout bij. Eén gekookt ei bevat 83 calorieën.
 
Eieren zijn koolhydraatarm!
 
Appelmoes zonder suiker 85 kcal per portie
Een gewone (rauwe) appel met schil is gezonder, maar een potje 0% appelmoes is altijd handig om in huis te hebben als noodtussendoortje. Koop portiekuipjes van 100 gram per stuk en neem er twee als tussendoortje, of haal 2 porties uit een pot van 350 gram. Een portie appelmoes zonder suiker bevat 85 calorieën.
 
Sinaasappel 85 kcal per portie
Eén sinaasappel bevat meer dan 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Een middelgrote sinaasappel bevat 85 calorieën.
 
Bonduelle blikje doperwten en worteltjes 87 kcal per portie
Een klein blikje doperwten en worteltjes van Bonduelle vormt een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines en vezels, dat je helpt om gezond af te vallen. Een blikje doperwtjes en worteltjes bevat 87 calorieën.
 
Druiven 94 kcal per portie
Druiven zijn één van de beste fruitsoorten als je veel antioxidanten wilt binnenkrijgen. Wil je afvallen? Kies dan liever voor een doos aardbeien: deze bevatten minder suiker per 100 gram. Een trosje druiven bevat 94 calorieën.
 
Bonduelle blikje doperwtjes 98 kcal per portie
Een klein blikje doperwtjes van Bonduelle vormt een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines en vezels, dat je helpt om gezond af te vallen. Een blikje doperwtjes bevat 98 calorieën.
 
Banaan 99 kcal per portie
Banaan zit bomvol kalium en magnesium: een wondermix voor je hart! Een middelgrote banaan bevat 99 calorieën.
 
Gemengde fruitsalade 99 kcal per portie
Bij de supermarkt en groenteboer kun je bakjes gemengd fruit kopen. Ideaal als gezond tussendoortje! Door de mix van fruitsoorten profiteer je van de voordelen van de verschillende soorten fruit. Een bakje gemengd fruit van 250 gram bevat 99 calorieën.