Gezonde tussendoortjes met 100-149 kcal

Bonduelle blikje tuinbonen 105 kcal per portie
Een klein blikje tuinbonen van Bonduelle vormt een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines, vezels en eiwitten, wat jou helpt om gezond af te vallen. Een blikje tuinbonen bevat 105 calorieën.

Magere kwark 108 kcal per portie
Kwark is geen yoghurt, maar eigenlijk een heel jonge kaas. Het bevat veel eiwitten en weinig koolhydraten, én is rijk aan calcium. Een bakje magere kwark van 200 gram bevat 108 calorieën.

Magere kwark is koolhydraatarm!

Knijpfruit zonder suiker 110 kcal per portie
Knijpfruit zonder suiker is gewoon fruitpuree in een pakje. Hoewel echt fruit gezonder is dan knijpfruit, is deze snack handig voor de variatie, mits er geen suiker aan toegevoegd is. Twee pakjes knijpfruit van 100 gram maken samen één tussendoortje (de porties zijn namelijk op kinderen afgestemd). Twee pakjes knijpfruit bevatten 110 calorieën.

“Tuna with a Twist” Tonijn 115 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/Tuna-twist-150x150.jpg
Tonijn is net als makreel een roofvis, en deze vis bevat veel vitamine D. Deze vitamine zorgt ervoor dat je botten calcium kunnen opnemen, wat osteoporose tegengaat. Eet niet te veel tonijn, want deze vis kan meer zware metalen bevatten dan kleinere vissoorten zoals sardienen. Een portieverpakking tonijn van 85 gram bevat 115 calorieën.

Tonijn is koolhydraatarm!

Edamame sojaboontjes 122 kcal per portie
Edamame zijn jonge groene sojaboontjes en zitten vol plantaardige eiwitten en vezels. Door deze combinatie houden ze honger lange tijd buiten de deur. Je kent ze misschien wel uit de Japanse restaurants, maar je kunt ze ook in de supermarkt krijgen; met of zonder peultje eromheen. De peul kun je niet eten. Een bakje edamame bevat 122 calorieën.

Edamame boontjes zijn koolhydraatarm!

Griekse yoghurt 0% vet 122 kcal per portie
Griekse yoghurt lijkt op kwark, maar is romiger en milder van smaak. Het bevat evenveel eiwitten als kwark en de 0%-variant bevat nauwelijks vet. Het is een vullend tussendoortje dat de goede bacteriën in je darmen gezond houden. Een bak van 450 gram is goed voor twee porties, maar je kunt ook Griekse yoghurt in portieverpakking krijgen. Een bakje Griekse yoghurt 0% vet van 200 gram bevat 122 calorieën.

Griekse yoghurt is koolhydraatarm!

Bonduelle blikje zwarte bonen 127 kcal per portie
Twee kleine blikjes zwarte bonen van Bonduelle vormen een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines, vezels en eiwitten, wat jou helpt om gezond af te vallen. Twee kleine blikjes (duoverpakking) zwarte bonen bevatten 127 calorieën.
Moerbeien 128 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/Moerbeien-150x150.jpg
Moerbeien bevatten behoorlijk veel eiwitten voor een vrucht. Ze zijn in vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar in gedroogde vorm en zijn minder zoet dan rozijnen. Deze gezonde vruchtjes gaan ook nog eens hart- en vaatziekten tegen. Een portie moerbeien (2 kleine handjes) bevat 128 calorieën.

Studentenhaver 129 kcal per portie
Studentenhaver is een naam voor een noten-vruchtenmix met pinda’s, hazelnoten, amandelen en rozijnen. Door de mix van verschillende noten krijg je veel verschillende voedingsstoffen binnen. Een portie studentenhaver van 25 gram bevat 129 calorieën.

Gedroogde vijgen 130 kcal per portie
Vijgen zitten vol vezels, en bevatten hierdoor minder koolhydraten dan ander fruit. Als je zoet én gezond wilt, kies dan voor vijgen. Een portie gedroogde vijgen (5 stuks) bevat 130 calorieën.

Skyr 130 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/Skyr-150x150.jpg
Skyr is de meest eiwitrijke kwarkvariant die er bestaat. Per 100 gram bevat het 11 gram eiwit. Dat is ongeveer evenveel als Hüttenkäse, maar dan met minder vet. Skyr is zuurder dan magere kwark. Als je dat niet lekker vindt, kun je dat gemakkelijk oplossen door een theelepeltje honing of mespuntje pure stevia toe te voegen. Een portie Skyr van 200 gram bevat 130 calorieën.

Skyr is koolhydraatarm!

Bonduelle blikje kidneybonen 133 kcal per portie
Twee kleine blikjes kidneybonen van Bonduelle vormen een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines, vezels en eiwitten, wat jou helpt om gezond af te vallen. Twee kleine blikjes (duoverpakking) kidneybonen bevatten 133 calorieën.

Hüttenkäse 135 kcal per portie
Hüttenkäse is, net als kwark, een jonge kaas, maar dan al iets meer gerijpt dan kwark. Het bevat erg veel eiwit, nagenoeg geen koolhydraten en weinig vet. Eet Hüttenkäse met een snuf peper en zout of een theelepeltje honing. Of combineer met een bakje gerookte zalmsnippers en rijstwafels, en maak er zo 2 gezonde tussendoortjes van! 1 portie Hüttenkäse van 150 gram bevat 135 calorieën.

Hüttenkäse is koolhydraatarm!

Cashewnoten 138 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/Cashews-150x150.jpg
Cashewnoten zijn heerlijk zoet en zacht, en favoriet van velen. Ze bevatten minder calorieën dan de meeste andere noten, maar wel meer complete plantaardige proteïnen. Vegetariërs en veganisten doen er goed aan om af en toe een handje cashewnoten als tussendoortje te eten. Bij de kassa van de supermarkt kun je meestal portiezakjes cashewnoten vinden. Een portie cashewnoten van 25 gram (handjevol) bevat 138 calorieën.

Cashewnoten zijn koolhydraatarm!

Pistachenoten 139 kcal per portie
Pistachenoten bevatten van alle noten de meeste eiwitten en ook nog eens de meeste antioxidanten. Tevens verlagen ze het slechte LDL-cholesterol in je bloed. Neem dus gerust regelmatig een zakje pistachenoten mee voor onderweg of voor op je werk. Een portie pistachenoten van 25 gram (handjevol) bevat 139 calorieën.

Pistachenoten zijn koolhydraatarm!

Pinda’s 142 kcal per portie
Pinda’s zijn zeer eiwitrijk en bevatten net als hazelnoten veel foliumzuur. Per 100 gram bevatten pinda’s maar liefst 29 gram eiwitten, en een handjevol pinda’s is goed voor 50% van je dagelijkse behoefte aan foliumzuur. Een portie pinda’s van 25 gram (handjevol) bevat 142 calorieën.

Pinda’s zijn koolhydraatarm!

Bonduelle blikje kikkererwten 144 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/Kikkererwten-150x150.jpg
Twee kleine blikjes kikkererwten van Bonduelle vormen een handig, snel en gezond tussendoortje. Het bevat veel vitamines, vezels en eiwitten, wat jou helpt om gezond af te vallen. Twee kleine blikjes (duoverpakking) kikkererwten bevatten 144 calorieën.

Pompoenpitten 144 kcal per portie
Pompoenpitten zitten bomvol eiwitten en vezels, en zijn daarmee een bewuste keuze als je snel wilt afvallen. Ze zijn goedkoper dan vele nootsoorten, dus er is niets dat je tegenhoudt om voor dit gezonde tussendoortje te kiezen. Een portie pompoenpitten van 25 gram (handjevol) bevat 144 calorieën.

Pompoenpitten zijn koolhydraatarm!

Amandelen 144 kcal per portie
Amandelen bevatten veel vezels en vitamine E (een belangrijke antioxidant). Met één handje amandelen krijg je maar liefst eenderde van je dagelijkse dosis vitamine E binnen. Bij de kassa van de supermarkt kun je meestal portiezakjes amandelen vinden. Een portie amandelen van 25 gram (handjevol) bevat 144 calorieën.

Amandelen zijn koolhydraatarm!