Gezonde tussendoortjes met 150 - 200 kcal

Gerookte kipfilet 150 kcal per portie
Kip is een mager stukje vlees, en dankzij de eiwitten houdt het je lang verzadigd. Kies voor een hele gerookte kipfilet en niet de plakjes broodbeleg: deze bevatten vaak ongezonde toevoegingen, zoals zetmeel, zout en suiker. Een portie van 150 gram gerookte kipfilet bevat 150 calorieën.

Gerookte kipfilet is koolhydraatarm!

Hazelnoten 157 kcal per portie
Hazelnoten bevatten veel foliumzuur; een vitamine waar zwangere vrouwen veel van nodig hebben. Ook vind je veel vitamine E, koper en mangaan in hazelnoten. Deze vitamines en mineralen doen jouw huid stralen. Een portie amandelen van 25 gram (handjevol) bevat 157 calorieën.

Hazelnoten zijn koolhydraatarm!

Avocado 160 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/avocado-150x150.jpg
Avocado’s zitten bomvol vezels en gezonde omega 3-vetten. Ze bevatten nauwelijks koolhydraten, waardoor ze je helpen met het verbranden van vet. Een halve avocado met Hüttenkäse maakt een heerlijk en gezond tussendoortje! Een halve avocado bevat 160 calorieën.

Avocado is koolhydraatarm!

Walnoten 164 kcal per portie
Walnoten bevatten veel omega 3-vetten, meer dan welke andere noot dan ook. Omega 3-vetten zijn goed voor je hersenen en allerlei andere belangrijke levensprocessen. Een portie walnoten van 25 gram (handjevol) bevat 164 calorieën.

Walnoten zijn koolhydraatarm!

Paranoten 164 kcal per portie
Met één grote paranoot heb jij je dagelijkse portie selenium al binnen. Als je geen vlees of vis eet is het goed om af en toe een paranoot te eten, om zo aan je seleniumbehoefte te komen. Maar let op: eet niet te veel paranoten, want dan kun je een teveel aan selenium binnenkrijgen. Eén portie per week is genoeg. Een portie paranoten van 25 gram (handjevol) bevat 164 calorieën.

Paranoten zijn koolhydraatarm!

Makreel in tomatensaus 170 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/Makreelsnack-150x150.jpg
Wist je dat je met één portie makreel van 75 gram al ruimschoots over je aanbevolen dagelijkse behoefte aan omega 3 zit? Makreel in tomatensaus kun je zelfs meenemen naar je werk. Het merk Princes heeft een handige meeneemverpakking, genaamd ‘Makreelsnack’. Je vindt deze bij de visconserven. Een portie van 100 gram makreel in tomatensaus bevat 170 calorieën

Makreel in tomatensaus is koolhydraatarm!

Pecannoten 173 kcal per portie
Pecannoten zijn rijk aan zink en vitamine B1. Dit doet wonderen voor je haar en huid, en pecannoten zijn dan ook een zeer gezonde en verantwoorde snack. Een portie pecannoten van 25 gram (handjevol) bevat 173 calorieën.

Pecannoten zijn koolhydraatarm!

Kokosyoghurt 180 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/Kokosyoghurt-150x150.jpg
Kokosyoghurt is niet gemaakt van dierlijke zuivel, maar van kokosmelk. Het is een plantaardige variatie op yoghurt en bevat probiotica, dat goed is voor je darmflora. Ideaal voor mensen die veganistisch eten of die niet goed tegen soja of zuivel kunnen. Een portie kokosyoghurt van 100 gram bevat 180 calorieën.

Kokosyoghurt is koolhydraatarm!

Macadamia’s 180 kcal per portie
Macadamia’s zijn de meest calorierijke noten, maar bevatten ook bijzonder veel mangaan. Dit is een belangrijk mineraal voor je koolhydraatstofwisseling én helpt je om je botten sterk te houden. Een portie macadamianoten van 25 gram (handjevol) bevat 180 calorieën.

Macadamia’s zijn koolhydraatarm!

Gerookte zalm 180 kcal per portie
Gerookte zalm is niet alleen lekker op een rijstwafel, maar ook als tussendoortje op zich. Zalm bevat veel omega 3-vetten, die ontzettend belangrijk zijn voor onder andere de aanmaak van hormonen. Koop een pakje sandwichplakken of zalmsnippers van 100 gram. Dat is precies een goede portie! Een portieverpakking gerookte zalm van 100 gram bevat 180 calorieën.

Gerookte zalm is koolhydraatarm!

Bonduelle blikje edamame bonen 191 kcal per portiehttps://www.puurfiguur.nl/wp-content/uploads/2015/11/Edamame-150x150.jpg
Een blikje edamame bonen van Bonduelle is goed voor 155 gram pure proteïnen. Deze boontjes bevatten ook veel vezels, die je lang verzadigd houden. Ideaal als snelle middagsnack! Een blikje edamame boontjes bevat 191 calorieën.

Edamame boontjes zijn koolhydraatarm!