Glutenvrije Pompoen Geitenkaastaart

Het kost even wat meer tijd, maar dan heb je ook wat! De smaken van alle ingrediënten passen perfect bij elkaar en de knapperige bodem met de zachte vulling zijn een traktatie voor je mond. De combinatie van zachte geitenkaas en gedroogd fruit (zoals vijgen of dadels) is sowieso een klassieker en deze smaken passen dus ook perfect bij het zoetje die de pompoen heeft. Dit is echt een showstuk op tafel als je eens flink wilt uitpakken en je gasten of gezin wilt laten zien wat je in huis hebt op culinair gebied, maar het is ook nog eens super gezond!


Benodigdheden
 
Keukenmachine / staafmixermolentje
Springvorm
Bakpapier

Ingrediënten
  • 175 gram Teffmeel
  • 50 milliter Olijfolie
  • 50 gram Honing
  • 50 milliter Ongezoete amandelmelk
  • 1 flinke theelepel Zout
  • 200 gr Zwarte bonen
  • beetje Zwarte peper
  • 2 à 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 Aubergine
  • 2 teentjes Knoflook
  • 3 (gesneden in halve ringen) Uien
  • halve Pompoen
  • 3 takjes (fijngesneden) Balsamico-azijn
  • 50 milliliter Zachte geitenkaas
  • 100 gram Medjool dadels
  • 100 gram Verse bladspinazie
  • 3 Bouillonblokje(s)

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd een ronde cirkel uit het bakpapier ter grootte van de bodem van je bakvorm. Hierdoor weet je zeker dat je de taart makkelijk los krijgt.
  2. Meng alle ingrediënten van de bodem met elkaar, maar wacht nog met de amandelmelk. Voeg scheutje voor scheutje de amandelmelk toe tot er een soepele deegbal ontstaat. Rol het deeg uit tussen twee bakpapiertjes en bekleed de vorm hiermee. Bak het deeg eerst 10 minuten in het midden van de oven en vervolgens 5 minuten zonder de blindbak vulling, zodat de bodem ook een kleurtje krijgt!.
  3. Snijd de halve pompoen in kleine blokjes van 1 cm. Breng een halve liter water aan de kook met het bouillonblokje en kook de pompoen in 10 minuten gaar, tot een vork er makkelijk doorheen glijdt.
  4. Brand de aubergine op het vuur van je gaspit totdat deze is zwartgeblakerd. Haal vervolgens de zwartgeblakerde schil van de aubergine en pureer deze samen met 2 teentjes knoflook in het staafmixermolentje.
  5. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de rode ui in 10 minuten in bruin. Voeg vervolgens de fijngehakte rozemarijn toe en de balsamico-azijn, laat nog 5 minuten doorbakken. Voeg als laatste de spinazie toe tot deze is geslonken, en voeg zwarte peper naar smaak toe.
  6. Verdeel het auberginemengsel over de voorgebakken bodem, vervolgens de blokjes pompoen, dan het uien/spinaziemengsel en als laatste de geitenkaas en stukjes dadel.
  7. Bak in het midden van de oven af in 10 a 15 minuten, totdat de geitenkaas mooi bruin van kleur is. Serveer met een lekkere biefstuk en/of salade!
 
  • 521 kilocalorieën per portie
  • 14 gram eiwitten
  • 184,2 gram koolhydraten
  • 21,9 gram vetten






















































Bron: fit.nl