Hartige Worteltjestaart

Iedereen kent ondertussen wel de normale worteltjestaart. Niet dat je die echt een bron van groente kan noemen, het bevat voornamelijk veel suiker. Maar let op: deze hartige worteltjestaart bevat wél veel groenten en is hartstikke lekker als warme maaltijd. Geschikt voor vegetariërs of de meatless monday. Je kunt hem slanker maken door te kiezen voor light crème fraîche en 30+ kaas. Enjoy!
 

20 minuten voorbereiding

20 minuten kooktijd

Avondeten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 kg Wortel(s)
  • 1 rol Bladerdeeg
  • 200 gram Crème fraîche
  • 50 gram Geraspte kaas
  • 2 teentjes Knoflook
  • naar smaak Peper
  • 2 el Olijfolie
  • 50 gram Verse pesto
  • 200 gram Verse bladspinazie

Bereidingswijze

  1. Snijd het groene loof tot 2 cm van de wortelen. Bewaar een deel van het loof en hak deze grof.
  2. Rasp de wortelen en snijd in de lengte door de midden.
  3. Kook de wortelen voor 5 minuten, laat ze daarna goed uitlekken. Verhit ondertussen de oven op 200 graden.
  4. Leg het bakpapier in de springvorm en verdeel de bladerdeeg hier overheen.
  5. Meng de crème fraîche met de kaas, knoflook en peper, smeer over de bladerdeeg.
  6. Verdeel de wortelen en de spinazie over het bladerdeeg en besprenkel met de olijfolie.
  7. Doe de springvorm in de oven voor 20-25 minuten.
  8. Verdeel de loof over de taart en besmeer het met pesto.
 
  • 672 kilocalorieën per portie
  • 10 gram eiwitten
  • 30 gram koolhydraten
  • 56 gram vetten

























































































Bron: fit.nl