Healthy Meal *2

Zoete aardappelfriet
 

Ben je fan van nacho’s? Deze versie is net even een tikje gezonder, met (zelfgemaakte) friet van zoete aardappel. Rijkelijk bedekt onder van alles wat je maar lekker vindt natuurlijk!

Ingredienten
Voor 4 personen

Voor de friet:
  • 4 zoete aardappels
  • olijfolie
  • zout
  • optioneel: paprikapoeder
Voor de garnering:
  • Blikje bonen (bijvoorbeeld kidney of zwarte bonen)
  • Bosje lente-ui
  • Handje koriander
  • 2 paprika’s
  • Bakje cherrytomaatjes
  • Salsa en/of guacamole
  • 1 avocado
  • 1 krop gesneden sla
  • Jalapeñopepersoptioneel:
  • Kaas (kies je favoriete kaas)
  • Aantal lepels crème fraîche, zure room of Griekse yoghurt
    (ga je voor een veganistische variant, kies hier voor alternatieven of laat weg)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frieten en verdeel in een ovenschotel. Bestrooi met paprikapoeder en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de friet in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar. Schep elke 10 minuten om.
Maak in het midden ruimte voor de garnering en voeg daar de bonen, paprika en pepers aan toe. Bestrooi eventueel met kaas en zet terug in de oven totdat de kaas gesmolten is. Creme fraîche of yoghurt gebruik je als laatste.
Verdeel daarna de rest van de koude garnering en sauzen erover. Eet smakelijk!

Bron: Peas and Crayons

Tips
  • Als je van pittig eten houdt, bestrooi de frietjes dan met chilipoeder en/of paprikapoeder voordat je de friet bakt.
Het recept voor guacamole:
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van een halve citroen of limoen
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • Een stukje rode peper
  • paprikapoeder
Bereiding
Snijdt de ui, knoflook, tomaat en rode peper heel fijn. Prak in een bakje de avocado’s en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Maak naar smaak af met peper en zout.
 
Bron: https://www.natuurenmilieu.nl/blog/recept-zoete-aardappelfriet/