Healthy Meal *5
Bloemkoolrijst
Bloemkoolrijst: lekker als koolhydraatarm bijgerecht!
Hoe maak je bloemkoolrijst?
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Porties: 6 porties
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool
- keukenmachine of rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de bloemkool en snijd alle bruine en zwarte plekken weg. Verwijder vervolgens de bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is van de bloemkool in even grote roosjes.
- Doe de roosjes vervolgens in de keukenmachine en verpulver ze tot gehakt (niet helemaal fijn gemalen). Als je geen keukenmachine hebt kan je ook een rasp gebruiken, dit duurt alleen wat langer.
- Verdeel de bloemkoolrijst over 3 diepvrieszakjes en vries in wat je niet gaat gebruiken. Pak een bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats de bloemkoolrijst in een enkele laag op de bakplaat. Bak de rijst 12 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de rijst minstens één keer om tijdens het bakken in de oven.
- Een andere mogelijkheid is om de rijst in een pan te bakken. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie of kokosolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de bloemkool rijst toe aan de pan en roerbak de rijst 5 minuten. Serveer de rijst warm met fijngesneden lente-ui.
- Portiegrootte : 100 gr
- Calorieën : 24
- Vetten : 0
- Koolhydraten : 3,0
- Eiwitten : 2,0