Healthy Meal *7

Spinaziesalade met avocado

 

5 minuten voorbereiding 
10 minuten kooktijd

Lunch

2 porties

421 kilocalorieën per portie

20 gram eiwitten

23 gram koolhydraten

25 gram vetten

 

Spinazie, avocado en aardbeien.. Het klinkt niet als de meest logische combinatie. Toch zorgt deze verrassende combinatie voor een heerlijk frisse en zomerse salade. Perfect voor de zonnige dagen!


Benodigdheden

Oven
 

Ingrediënten

4 sneetjes Brood

1 teen Knoflook

300 gram babyspinazie

400 gram Aardbeien

1 Avocado

1 bolletje Mozzarella light

6 plakjes serranoham

50 gram Walnoten

4 theelepels Balsamico-azijn
 

Bereidingswijze

Stap 1: Verhit de oven op 180 graden en rooster de broodjes warm en krokant.

Stap 2: Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in kwarten. Halveer de avocado en snij deze in blokjes. Verdeel de mozzarella in kleine blokjes.

Stap 3: Verdeel de babyspinazie over 2 borden. Verdeel de aardbeien, avocado, mozzarella over de spinazie. Trek de serranoham in stukjes en verdeel over de borden.

Stap 4: Garneer met de walnoten en balsamicoazijn. Haal de broodjes uit de oven, wrijf de knoflook over de broodjes en serveer met de salade.