Indonesische gehaktballetjes (avond)
Maak zelf deze heerlijke gezonde rijstmaaltijd met groente en Indonesische gehaktballetjes. In ongeveer 20 minuten heb jij een lekkere eiwitrijke maaltijd op tafel.
Ingrediënten
- 150 gram Zilvervliesrijst
- 200 gram Broccoli
- 150 gram Sperziebonen
- 100 gram Gele paprika
- 100 gram Rode paprika
- 200 gram Gehaktballen
- 3 eetlepel Pindakaas
- 100 ml Halfvolle melk
- 2 eetlepel Ketjap
- 2 teen Knoflook
- 1 theelepel Sambal
- 1 eetlepel Tomatenpuree
Bereidingswijze
Stap 1: Vul meerdere kookpannen met water en kook de broccoli, rijst en sperziebonen gaar.
Stap 2: Snijd de knoflook en paprika in stukjes.
Stap 3: Doe olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen hierin gaar.
Maak je eigen satésaus
Stap 4: Doe de halfvolle melk in een klein pannetje. Voeg niet gelijk te veel melk toe.
Stap 5: Vervolgens voeg je de pindakaas toe. Het is belangrijk om goed te roeren. Is de saus te dik, doe er dan nog wat meer melk bij.
Stap 6: Tenslotte voeg je de tomatenpuree, ketjap, knoflook en sambal toe. Roer tot je een redelijk egale saus hebt.
2 porties
37 gram eiwitten
77 gram koolhydraten
39 gram vetten