Indonesische gehaktballetjes (avond)

Maak zelf deze heerlijke gezonde rijstmaaltijd met groente en Indonesische gehaktballetjes. In ongeveer 20 minuten heb jij een lekkere eiwitrijke maaltijd op tafel.
 

Benodigdheden
Koekenpan
Kookpan
 

Ingrediënten

  • 150 gram Zilvervliesrijst
  • 200 gram Broccoli
  • 150 gram Sperziebonen
  • 100 gram Gele paprika
  • 100 gram Rode paprika
  • 200 gram Gehaktballen
  • 3 eetlepel Pindakaas
  • 100 ml Halfvolle melk
  • 2 eetlepel Ketjap
  • 2 teen Knoflook
  • 1 theelepel Sambal
  • 1 eetlepel Tomatenpuree

Bereidingswijze

Stap 1: Vul meerdere kookpannen met water en kook de broccoli, rijst en sperziebonen gaar.

Stap 2: Snijd de knoflook en paprika in stukjes.

Stap 3: Doe olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen hierin gaar.

 

Maak je eigen satésaus 

Stap 4: Doe de halfvolle melk in een klein pannetje. Voeg niet gelijk te veel melk toe.

Stap 5: Vervolgens voeg je de pindakaas toe. Het is belangrijk om goed te roeren. Is de saus te dik, doe er dan nog wat meer melk bij.

Stap 6: Tenslotte voeg je de tomatenpuree, ketjap, knoflook en sambal toe. Roer tot je een redelijk egale saus hebt.

2 porties

823 kilocalorieën per portie
37 gram eiwitten
77 gram koolhydraten
39 gram vetten