Italiaanse Aardappelsalade

Italiaanse aardappelsalade

5 minuten voorbereiding
10 minuten kooktijd
Avondeten
1 portie(s)
 
Bij Italiaans eten denk je als snel aan pizza of pasta. Niet altijd even gezond. Met dit recept haal je de smaken van Italië in huis op een verantwoorde manier.  Olijfolie, verse pesto en kruiden zijn de smaakmakers van dit gerecht. Snel aan tafel! 
 

Benodigdheden

Magnetron
Zeef
Kom
 

Ingrediënten

1 – 2 el. Verse pesto
1 el. Olijfolie
1 bol (= 125 gram) Mozzarella light
6 stuks radijsjes
100 gram Komkommer
175 gram Sperziebonen
8 stuks Zongedroogde tomaatjes
200 gram stoomaardappelen
1 tl. Rozemarijn
1/2 – 1 tl. Zeezout
35 gram Rucola
 

Bereidingswijze

Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Doe de stoomaardappeltjes in een kom en stoom deze in de magnetron voor 6-8 minuten op 650 W.
Stap 2: Laat de sperziebonen en mozzarella uitlekken. Snijd daarna de radijsjes in kleine partjes en de komkommer in stukjes. Je kan ervoor kiezen om het vruchtvlees uit de komkommer te snijden, maar dit hoeft niet.
Stap 3: Haal de aardappeltjes uit de magnetron en schenk daar de olijfolie en pesto overheen. Voeg de kruiden toe en meng het geheel!
Stap 4: Voeg daarna alle ingrediënten, behalve de mozzarella, samen en mix. Scheur de mozzarella in stukken en strooi deze boven op de salade.
 
Serveer en eet smakelijk!
 
 
632 kilocalorieën per portie
50,4 gram eiwitten
60,9 gram koolhydraten
22,4 gram vetten

 

Bron: fit.nl

Delen: