Low-Carb Taco schotel

Low-carb tacoschotel

 
5 minuten voorbereiding
15 minuten kooktijd
Avondeten
4 portie(s)
 

Benodigdheden

Magnetron
Garde
Vergiet
Koekenpan
Maatbeker
 

Ingrediënten

4 tl. Oregano
4 tl. Paprikapoeder
3 tl. Komijnpoeder
3 tl. Uienpoeder
2 tl. cayennepeper
2 tl. Zwarte peper
2 tl. Knoflookpoeder
400 gram (1 blik) Zwarte bonen
400 gram Courgette
400 gram (1 blik) mais
350 gram (gerookte) tofu
8 plakken cheddar kaas
500 ml. Ongezoete amandelmelk
2 el. Bloem
8 stuks Tomaten
2 el. Tomatenpuree
250 ml. Gezeefde tomaten
4 el. Wokolie
snufje Zout
 

Bereidingswijze

Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Mix alle kruiden in een kommetje. Laat de bonen en de maïs uitlekken. Dep de tofu met een theedoek droog. Snijd de tofu daarna in blokjes van een halve centimeter dik. Snijd daarna de courgette door de helft en halveer deze helften nog eens. Verwijder de zaadlijsten van de courgette. Snijd daarna de courgette in blokjes van circa 1/2 – 1 centimeter.

Stap 2: Verwarm een grote, diepe koekenpan op het vuur en bak de tofu in de 4 eetlepels wokolie goudbruin. Voeg daarna de amandelmelk, de tomatenpuree, de gezeefde tomaten, de courgette en alle kruiden toe. Roer even goed en laat het daarna 10 minuten sudderen op middellaag vuur. Voeg daarna de zwarte bonen en de maïs toe. Verwarm dit 3 – 4 minuten op middellaag vuur.

Stap 3: Voeg de bloem toe. Roer goed met de spatel tot er geen klontjes bloem meer aanwezig zijn. Schenk de inhoud van de pan in een grote ovenschaal en leg daar de plakjes (vegan) cheddarkaas overheen. Verwarm in de magnetron tot de kaas gesmolten is. Top af met wat passende kruiden en serveer.

Eet smakelijk!
 
478 kilocalorieën per portie
31 gram eiwitten
43 gram koolhydraten
18 gram vetten