Muesli Pindareep

Pindakaasliefhebbers opgelet! Want deze simpele repen zijn een sterk staaltje kunst en geven een enorme energieboost. En het fijne aan deze repen is dat er geen conserveringsmiddelen of geraffineerde suikers inzitten. Alles is puur natuur en dat maakt het natuurlijk extra lekker. Het perfecte tussendoortje dus. Het is leuk om zelf te bedenken wat voor extra’s je aan de repen toe wilt voegen. Gebruik daarom dit recept als basis, maar wees zelf ook lekker creatief! Voeg er extra superfoods, zaden, noten, gepofte quinoa of iets anders aan toe, om de repen aan te passen aan je eigen favoriete smaken. Een waarschuwing: deze repen zijn zo lekker, daar kun je met moeite van afblijven!
 

Benodigdheden

Bakpapier

Bakblik

 

Ingrediënten

200 gram Pindakaas

100 gram Kokosolie

200 gram Havermout

60 gram Honing

50 gram Extra pure chocolade

6 Rijstwafels

60 gram Rozijnen

30 gram Goji-bessen
 

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade, de pindakaas en de kokosolie au bain-marie. Roer dit alles goed door elkaar, zodat je een egale massa hebt en roer hier vervolgens de honing doorheen. Roer nogmaals flink door.
  2. Snijd of breek de rijstwafels in fijne stukjes, ongeveer ter grote van de rozijnen.
  3. Voeg de stukjes rijstwafel, rozijnen, goji-bessen en de honing toe aan een grote kom. Giet hier het gesmolten pindakaasmengsel overheen. En roer dit alles goed door, zodat alle ingrediënten gelijk zijn verdeeld door het mengsel.
  4. Bekleed je bakvorm met bakpapier en voeg het mueslirepenmengsel toe. Verdeel het over de vorm en druk het zo stevig aan als je kan. Hierdoor zullen de repen beter gaan hechten en minder snel uit elkaar vallen bij het snijden. Het makkelijkste is om een ander bakpapier over de het mengsel te leggen en met je handen flinke druk uit te voeren.
  5. Leg de bakvorm minstens 2 uur in de vriezer, zodat de kokosolie en chocolade weer kunnen stollen en je de repen kunt snijden. Snijd het in 24 gelijke repen en snoepen maar!
  6. De repen zijn in de vriezer ruim een maand houdbaar en moeten hier ook in bewaard worden (dat komt natuurlijk omdat hier geen gekke conserveringsmiddelen in zitten!)Tussendoortje

24 porties

154 kilocalorieën per portie

3,9 gram eiwitten

14,1 gram koolhydraten

9 gram vetten
Bron:
https://www.fit.nl/recept/muesli-pindarepen