oopsies (lunch)

Eet je koolhydraatarm? Dan ken je ze vast wel. Ze zijn een ideale broodvervanger, je kan ze gebruiken bij het ontbijt of de lunch en kan ze zowel hartig als zoet maken. Oopsies. Hierbij het basisrecept voor deze koolhydraatarme broodvervanger.


Benodigheden

- mixer
- oven
- beslagkom

Ingrediënten
  • 3 Eieren
  • 100 gram Roomkaas
  • 1 el Bakpoeder
  • snufje Zout

Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 150°C. Split de eieren over 2 kommen. In het ene het eiwit en de andere het eigeel.
Stap 2. Voeg een snuifje zout bij het eiwit en klop het stijf. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat het eruit valt.
Stap 3. Voeg de roomkaas en het bakpoeder bij het eigeel en mix tot een luchtig geheel. Spatel nu het eigeelmengsel onder het eiwit.
Stap 4. Bekleed een bakplaat met een bakpapier. Maak hoopjes van het mengsel met een lepel. Plaats de bakplaat in de oven voor 25 minuten

5 portie(s)
  • 82 kilocalorieën per portie
  • 5 gram eiwitten
  • 0,5 gram koolhydraten
  • 7 gram vett

















www.fit.nl