Spinach pici pasta

 


Vegetarian
 
"Levendige zelfgemaakte pasta die super leuk is om te maken en verpakt met voedzame spinazie. ”

Porties  4
Kooktijd 50 minutes

 
Ingrediënten

 
200 g babyspinazie
300g bloem,
2 el extra vergine olijfolie
4 teentjes knoflook
½ theelepel gedroogde rode chilivlokken
200g baby-courgettes
320g rijpe kerstomaatjes (rode/gele/oranje)
50g pijnboompitten
½ een bosje verse basilicum, (15g)
50g Parmezaanse kaas
 
Voorbereiden
 
1. meng de spinazie en bloem in een keukenmachine tot het geheel deeg vormt. Het mag niet plakkerig zijn, indien nodig voeg meer bloem toe.
2. om de pici te maken, maak je 2 kleine deegballetjes en rol je ze uit in lange dunne worstvormen ( denk aan sperziebonen, maar dan dunner), leg ze op een schoon oppervlak.
3. je kan de pici meteen koken en of een paar uur laten drogen.
4. zet een pan met gezouten water aan de kook en zet ook een grote koekenpan op middelhoge vuur met 2 eetlepels olijfolie. Schil en snijd de knoflook fijn en voeg het toe samen met de Spaanse vlokken (chili).
5. hak de tomaatjes door het midden, en snijd de courgetten fijn. Zodra je koekenpan hoort sissen met knoflook, voeg je de gesneden groenten toe en bak je ze 5 min door. Laat het op een laag vuurtje staan terwijl de pasta aan de kook is.
6. vervolgens voeg je de pici toe in de koekenpan ( niet teveel laten uitlekken) controleer dat je heerlijke dente pasta krijgt. ( als je ze hebt laten drogen kan je ze 8-10 min laten koken, vers is 5 min voldoende.
7. je kan wat kookwater van de pasta toevoegen aan de koekenpan, voor een volle zachte romige smaak.
8. tot slot, voeg je de basilicum bladeren toe, rasp je de Parmezaanse kaas er overheen, in dien nodig voeg je nog wat kookwater toe aan het gerecht.
9. dien het op in warme borden en voeg nog een paar druppels olijfolie, Parmezaanse kaas en basilicum, naar smaak toe.
 
 Voedingswaarde per portie
 
Calorieen 500  (25%)
Vet 21,6 gr (31 %)
Verzadigde vetten 4,3 gr (22%)
Eiwitten 20,2 gr (40%)
Koolhydraten 56,6 gr (22%)
Suikers 5,8 gr (6%)
Zout 0,4 gr (7%)
Vezels 4,7 gr