Vegan Indonesian Meatballs

Vegan Indonesian meatballs


5 minuten voorbereiding
25 minuten kooktijd
Avondeten
2 portie(s)
 
 

Benodigdheden

Blender
Keukenmachine / staafmixermolentje
Koekenpan
Theedoek
Kom
 

Ingrediënten

2 tl. Garam masala
1 tl. Knoflookpoeder
1 tl. Citroengras
Snuf Peper en Zout
2 tl. Uienpoeder
1 tl. Gemberpoeder
4 el. Wokolie
2 tl. Nootmuskaat
2 tl. Kerriepoeder
2 el. Kokosbloesemsuiker
1 el. Tomatenpuree
60 gram paneermeel
1 tl. Komijnpoeder
2 tl. Korianderpoeder
250 gram Tempeh
30 gram cashewnoten
1 stuks Flax seed egg
 

Bereidingswijze

Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Snijd de tempeh in kleine blokjes.
Stap 2: Maal de tempeh met de 2 eetlepels wokolie helemaal fijn tot een glad mengsel met een staafmixer. Voeg daarna de cashewnootjes toe en maal de cashewnootjes er middelgrof doorheen.
Stap 3: Meng daarna alle kruiden, het flax seed egg en de pankokruimels door elkaar en voeg deze aan het mengsel toe. Meng de kruiden en de panko goed door het gladde mengsel en kneed de tempeh tot balletjes met een diameter van circa 1 cm. Heb je geen flax seed egg tot je beschikking? Gebruik dan een eitje (maat S).
Stap 4: Verhit daarna in de braadpan de overige 2 eetlepels wokolie en bak de tempehballetjes goudbruin in 8 minuten op middellaag vuur. Regelmatig keren. Serveer direct.

Vleesoptie: vervang de tempeh voor 200 gram kipgehakt en 1 ei.
 
201 kilocalorieën per portie
14.3 gram eiwitten
6.3 gram koolhydraten
14.2 gram vetten



















bron:fit.nl