Zalmburger

Deze zalmburger zit boordevol met eiwitten en is ook nog eens super lekker, een fijn alternatief. Gewoon voor als je eens een keertje wat anders wilt en je kunt het eindeloos combineren. Zalmburger los met wat zoete aardappel frietjes, zalmburger met een frisse salade of op een lekkere donkere boterham met een lekkere roomkaas spread en verse groente. Aan jouw de keus!

 

Ingrediënten voor 3 burgers:

  • 300 gram verse zalm of uit blik
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 15 gram havermout of paneermeel
  • Sambal (naar smaak)
  • 1 theelepel verse bieslook of dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • Optioneel: 1 rode peper

Ingrediënten voor de saus:

  • ½ ui
  • Teentje knoflook (geperst)
  • Eetlepel kappertjes (fijn gehakt)
  • 1 augurk (fijn gehakt)
  • ½ eetlepel gehakte peterselie
  • 100 gram Hüttenkäse, Griekse yoghurt of kwark

Bereiding:

  1. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Meng ondertussen de ingredieenten voor het sausje.
  2. Maak nu de burger. Snipper de ui, pers de knoflookteentjes, hak de de bieslook of dille fijn en snijd de peper als je wilt in kleine stukjes.
  3. Laat de zalm uitlekken of als je verse zalm gebruikt, snijd dit in stukken en doe de zalmstukken in de keukenmachine bij de havermout (of paneermeel). Voeg hier ook de fijngesneden ui, knoflook, kruiden, peper van stap 2 toe en eventueel een snufje zout. Laat de keukenmachine alles goed malen en mengen.
  4. Maak van het mengsel met je handen een mooie stevige zalmburger. Herhaal tot het mengsel op is.
  5. Doe wat olijfolie in een pan, laat goed heet worden en leg de burgers in de pan, bak tot beide kanten bruin zijn.

Tip: Serveer de burger bij een lekkere salade of eet op een broodje naar keuze! Leg nog lekker wat sla, tomaat, spinazie en verse uien op het broodje, geniet ervan en eet smakelijk!