Zelfgemaakte pindakaas

Zelf­ge­maak­te pin­da­kaas

8 minuten voorbereiding
5 minuten kooktijd
Tussendoortje
1 (potje) portie(s)
 
Wist je dat je zelf pindakaas kan maken in nog geen 10 minuten? Deze eigengemaakte pindakaas bevat geen ongezonde vetten of conserveringsmiddelen. Dit semi-vloeibare goud heeft een mooie romige textuur en een heerlijke natuurlijke pindasmaak. Zorg trouwens wel dat je een keukenmachine in huis hebt!
 

Benodigdheden

Oven
Keukenmachine / staafmixermolentje
 

Ingrediënten

450 ongezouten pinda’s
1 el Sesamolie
1 el Honing
2 tl Zout
 

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de pinda’s over de bakplaat met bakpapier en rooster ze ongeveer 5 a 8 minuten. Schep om de 2 minuten om.
Stap 2. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 3 a 4 minuten tot een dikke pindakaas. Voeg de olie, honing en het zout toe en maal nog 1 minuut tot een gladde massa.
Smaakvariatie: Je kan gaan experimenteren met verschillende smaken. Bijvoorbeeld door meer honing toe te voegen, pure chocola, sambal, kaneel of gewoon iets meer zout. Maak de pindakaas zoals jij wilt!

Tip: Wil je liever pindakaas met stukjes pinda? Voeg dan nog een handje pinda’s toe tegelijkertijd met de olie, honing en zout.

Je kan de pindakaas 3 weken in de koelkast bewaren en 1 week buiten de koelkast.
 
3013 kilocalorieën per portie
113 gram eiwitten
70 gram koolhydraten
247 gram vetten

 
 

Delen: